mr E.I. (Ewa) Koryzna

Praktijk

Ewa is als advocaat gespecialiseerd in burgerlijk recht. Zij richt zich voornamelijk op het algemeen civielrecht (contracten en goederen), vastgoedrecht, het aansprakelijkheidsrecht en  ondernemingsrecht. Daarnaast behandelt Ewa ook incassozaken. Ze schreef haar scriptie over de invloed van de energielabel-C verplichting op de huurverhouding.

Ewa voorziet klanten van juridisch advies in brede zin. Zij kan complexe vraagstukken snel doorgronden en de problemen tot de kern brengen. Zo begeleidt zij cliënten snel naar de juiste oplossing. Hierbij blijft zij praktisch en oplossingsgericht werken.

Bij voorkeur behandelt Ewa complexe vraagstukken, waarop het antwoord “niet een-twee-drie voorhanden is”. Daarnaast is Ewa binnen A&S Advocaten het aanspreekpunt voor Poolstalige cliënten.

Ewa schrijft regelmatig blogs voor de website van A&S. Ook hier maakt zij makkelijk de vertaalslag van een juridisch vraagstuk naar de dagelijkse praktijk.

Loopbaan

Tijdens haar studie heeft Ewa onder andere gewerkt als juridisch medewerker en ervaring opgedaan bij een wetswinkel. In 2019 koos Ewa als student stagiair voor A&S Advocaten, vanwege de breed georiënteerde karakter van het kantoor. Na haar stage trad Ewa in dienst als juridisch medewerker. Begin 2020 behaalde Ewa haar master Burgerlijk Recht aan de Universiteit van Nijmegen en sinds 18 december 2020 is zij advocaat bij A&S.

Persoonlijk

“A&S Advocaten biedt mij een dynamische omgeving met veel uitdagende zaken, onder andere op het gebied van contractenrecht, aansprakelijkheidsrecht en vastgoedrecht. In mijn vrije tijd ben ik regelmatig in de keuken aan het experimenteren. Ik maak graag tijd vrij voor lekker eten en een goed glas wijn met vrienden en familie. Ook hou ik van reizen en maak ik graag stedentrips.”

Nevenactiviteiten
– lid Vereniging Jonge Onroerend goed Juristen (VJOJ)

e-mail: ekoryzna@aens.nl