mr J.H. (Jan) van Vliet

Praktijk

Jan van Vliet is gespecialiseerd in Agrarisch recht (met name pacht, erfpacht en maatschappen), Ondernemingsrecht en Erfrecht.

Jan van Vliet heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:
- hoofdrechtsgebied Agrarisch Recht

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Loopbaan

Na zijn studie Notarieel Recht en Nederlands Recht aan de VU in Amsterdam, werkte Jan van 1977 tot en met 1983 als jurist bij de boerenstandsorganisatie, de Friese CBTB in Leeuwarden. Daarna was hij tot 1990 als advocaat en procureur verbonden aan het kantoor Boonstra & De Groot te Leeuwarden. In 1990 was Jan een van de medeoprichters van A&S Advocaten.

Persoonlijk

Jan is een boerenzoon en een echt buitenmens. Daar ligt vanzelfsprekend zijn connectie met het agrarisch recht. In zijn vrije tijd teelt hij samen met zijn echtgenote bloemen, groenten en fruit. Hij houdt van wielrennen en schaatsen. Elke zomer is hij met zijn racefiets op een col in Frankrijk te vinden. Op de schaats reed hij drie keer de Elfstedentocht uit.

Nevenactiviteiten

  • voorzitter College vab Beroep examens Wageningen University & Research
  • lid Vereniging Agrarisch Recht
  • bestuurslid Vereniging van Agrarisch Recht Advocaten
  • bestuurslid van diverse instellingen/ verenigingen

e-mail: jvvliet@aens.nl